skip to Main Content
info@shockwave-therapie.com
Chronische Pijn, Wat Is Dat?

Chronische pijn, wat is dat?

In Nederland zijn er ruim twee miljoen mensen die leven met pijn. Dit kan pijn na een letsel of ongeval zijn, maar veel mensen leven met chronische pijn. Pijn is een signaal dat ons lichaam afgeeft wanneer er weefsel beschadigd of bekneld is. Na het behandelen van de pijnklachten verdwijnt de pijn weer. Dit gebeurd helaas niet bij iedereen. Lees hieronder meer over chronische pijn.

 

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is een voortdurende of terugkerende pijn die langer aanhoudt dan de normaal gesproken is. We spreken over chronische pijn wanneer de klachten langer dan drie maanden duren. Door chronische pijn kan het welzijn, functioneringsvermogen en kwaliteit van het leven aantasten. De oorzaken van chronische pijn kunnen erg divers zijn. Zo kan je na een letsel of infectie chronische pijn krijgen, soms is de oorzaak zelfs onvindbaar.

Symptomen van chronische pijn

Chronische pijn kan op verschillende plekken voorkomen. Zo kan de pijn op verschillende plaatsen in het lichaam voorkomen en wordt dit door ieder mens anders ervaren. Veel voorkomende klachten zijn: rugklachten, bekkenklachten (na een zwangerschap) of een whiplash. De symptomen van chronisch pijn kunnen uiteen lopen van onaangename pijn tot aan volledige pijn waardoor je niks meer kan doen. De pijn kan aanvoelen als scherpe of stekende pijn. Ook kan het aanvoelen als een brandend gevoel of spierpijn. Deze pijn soorten kan in de loop van dag weer veranderen of verergeren. De chronische pijn kan tijdens bewegingen of aanrakingen erger worden. Dit is natuurlijk erg vervelend. 

Mensen die last hebben van chronische pijn wachten vaak te lang met het zoeken van hulp. Daarom wordt een diagnose meestal pas laat gevonden. Een huisarts of fysiotherapeut kan je helpen met het vinden van een geschikte behandeling. Er zijn een aantal ziekenhuizen en fysiopraktijken die een specialisatie in chronische pijn hebben. Zij hebben verschillende behandelingen en middelen om van de chronische pijn af te komen.

Chronische-pijn

Shockwave therapie voor chronische pijn

Chronische pijn kan behandeld worden door shockwave therapie, echter kan er niet verzekerd worden dat alle klachten verdwijnen. Met shockwave therapie worden er radiale ‘shockwaves’ op een lichaamszone gericht. Hiermee worden verschillende soorten pijnklachten verholpen. Shockwave therapie wordt alleen door fysiotherapeuten uitgevoerd. 

Wilt u meer te weten komen over chronische pijn of shockwave therapie? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Back To Top