skip to Main Content
info@shockwave-therapie.com

Naast fysiotherapie behandelingen kunnen er tijdens deze behandelingen ook aan medical taping gedaan worden. Bij medical taping wordt er gebruik gemaakt van (gekleurd) tape. Dit soort tape is uitrekbaar en watervast. De tape wordt altijd op maat afgeknipt en op de huid geplakt. Doordat de tape watervast is kan je ermee onder de douche en blijft het dagenlang zitten. Door de elasticiteit van de tape vindt er een soort liftende werking plaats op de huis. Hierdoor ontstaat er druk vermindering. De druk op de pijnpunten neemt af, hierdoor ervaren de mensen minder pijn. Door gebruik te maken van de verschillende tapetechnieken, kunnen er diverse resultaten bereikt worden. Door medical taping wordt zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Indicaties voor medical taping

  • Spierblessures
  • Houdingsklachten
  • Overbelastingsklachten, zoals tennis- of golfelleboog
  • Vochtophoping of ontstekingen
  • Hooikoorts

Medical taping bij hooikoorts

Medical taping kan een oplossing bieden bij hooikoorts klachten. De tape heeft een kalmerende werking op het allergische reactiemechanisme in het bindweefsel. 84% van de hooikoorts pati├źnten die aan medical taping deden gaven aan dat zij flinke verlichting van de klachten hadden. Let wel op, hooikoorts wordt niet gezien als een fysiotherapeutische indicatie, daarom wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Echter kunnen wij dit wel voor u blijven doen, deze kosten vallen dan buiten uw zorgkosten. Neem contact met ons op voor meer informatie

Fysio taping

Medical taping nodig?

Heeft u last van een van bovenstaande klachten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om van uw klachten af te komen.

Maak een afspraak
Back To Top