skip to Main Content
info@shockwave-therapie.com
Waarom Een Hottub?

Waarom een hottub?

Wat is een hottub?

Een hottub is, zoals de naam zelf al zegt, een ton gevuld met water dat warm gestookt wordt. Het product kent een lange geschiedenis en is al lange tijd populair in Scandinavië. Ook in de rest van Europa wordt een hottub steeds populairder. Heb jij al een hottub in je tuin? Het gebruiken van een hottub heeft veel voordelen. Wat zijn deze voordelen? Je leest het in dit artikel.

De voordelen voor je gezondheid

Zoals hierboven benoemd zijn er veel voordelen van het gebruiken van een hottub. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Minder stress. Na het gebruik van een hottub ervaar je ontspanning en vermindert je mentale stress en angst. Dit komt door het warme water, de beweging van de waterstralen en het geluid van water.
  • Verbeteren van slaap. Het verhogen van de lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt met minder verstoringen.
  • Verminderen pijn. Een warm bad is goed voor het herstel van bijvoorbeeld gewrichtsklachten of het verminderen van pijn bij botproblemen. Daarnaast is het goed voor de ontspanning van spieren.
  • Lagere bloedsuiker. De temperatuur van het water in een hottub lijkt op het effect van sporten, waardoor je na het gebruik van een hottub een lagere bloedsuiker kunt hebben.
  • Lagere bloeddruk. Door het warme water in een hottub moet het lichaam harder werken om hitte af te voeren. Ook zetten cellen in het lichaam uit, waardoor de bloeddruk zakt.
  • Een gezonde huid. Het gebruik van een hottub zorgt voor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de huid, waardoor het een gezonde glans kan krijgen.
  • Minder hoofdpijn. Hoofdpijn kan verminderen bij het gebruik van een hottub, omdat het de spieren ontspant.

Heb jij meer tips voor het bestrijden van pijn? Stuur het in via het contactformulier op deze website en wij plaatsen er een blog over.

Back To Top